Indsamling: Hjertestarter til Lystrup

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 28/04/2019
Hele dagen

Kategori


Geert Krøll-Schwartz, Lystrup

Geert Krøll-Schwartz fra Lystrup foreslår, at vi samler ind til en hjertestarter i Lystrup. Han har derfor kontaktet Hjerteforeningen og fået dette brev retur:

“Kære Geert,
Tak for din indsats – den kan gøre forskellen mellem liv og død.
Nedenfor finder du information om din rolle, din gruppe og dine logininformationer til vores deltagersystem.

Din gruppe og dit indsamlingssted
Du har valgt at starte en gruppe på “Den skal hænge hos mig selv ud til vejen”.
Din gruppe er nu åben for alle, der vil støtte op om den. Alle ruter, som medlemmerne går den 28. april tæller med – uanset hvor i landet, de vælger at samle ind.
Samler I ind på 15 ruter eller flere den 28. april, får I en hjertestarter leveret og monteret i et varmeskab, så den kan være klar året rundt.
Det sker desværre, at sygdom eller andre uforudsete omstændigheder kan komme i vejen, uanset hvor motiveret man er. Derfor vil vi kraftigt opfordre dig til at gøre en indsats for at samle mere end 15 medlemmer til din gruppe. For på den måde er du mere sikker på at få dækket de 15 ruter, der som minimum skal til for at få en hjertestarter til gruppen.
Du kan opfordre andre til at gå for din hjertestarter på nedenstående link: https://deltag.landsuddeling.dk/hjertestarter/1377
Du kan dele linket med din familie og venner og på de sociale medier.

Det formelle
Det er vigtigt, at du er klar på, hvad du kan forvente at få, og hvad du kan forvente at skulle selv i forlængelse af Landsuddelingen. I princippet er det hele gruppen, der får en hjertestarter, men der skal juridisk set være en person, en forening, en virksomhed eller tilsvarende, der ejer hjertestarteren. Hvis du ikke oplyser os andet, så er det dig, der vil få det formelle ejerskab af hjertestarter mv.

Samler du og din gruppe ind på mindst 15 ruter tilsammen, får I:

  • En kvalitetshjertestarter
  • Et 30-minutters kursus i genoplivning for hele gruppen
  • Et varmeskab til udendørs opsætning
  • Levering og montering af skabet og hjertestarteren

Hjertestarter og skabet skal sættes op udendørs, hvor den er offentligt tilgængelig året rundt. Monteringen forudsætter, at der er en egnet væg, hvor der max er 5 meter til en egnet strømkilde. Hvis der er mere end 5 meter til strømmen, eller der er behov for en strømtavle e.lign. skal du betale en autoriseret elektriker for at løse opgaven. Du kan også lave en aftale om det med den elektriker, der skal montere hjertestarteren: De tilbyder at klare det til en særligt god pris. Skriv til landsuddeling@hjerteforeningen.dk, hvis du vil høre mere om den mulighed.

Grundtanken i Landsuddelingen er, at det netop er en uddeling af hjertestartere, så når hjertestarteren er monteret, er den juridisk set din ejendom, hvis du ikke forinden har oplyst os om, at ejerskabet skal gå til en forening, virksomhed e.lign.

Det indebærer det at eje en hjertestarter
Man skal registrere sin hjertestarter i ét eller flere af de systemer, der gør det muligt for vidner til hjertestop at finde dem, når lynet slår ned. Det kan fx være på hjertestarter.dk

  • Man skal sørge for, at der er strøm til varmeskabet, så batteriet i hjertestarteren ikke fryser til og hjertestarteren er klar til brug året rundt.
  • Man skal periodevis se til hjertestarteren og tjekke den automatiske selv-test, om den er klar til brug. Det aflæses på en statusindikator på fronten af hjertestarteren
  • Man skal vedligeholde hjertestarteren ved at udskifte batteri og elektroder løbende, da de ikke holder for evigt. Hjerteforeningen har valgt en hjertestarter med holdbare, billige og miljøvenlige batterier samt elektroder, som først skal skiftes efter 5 år i stand-by-tilstand. Udskiftningen koster ca. 2000 kroner.

Det er i sidste ende op til dig som gruppestarter, om opgaverne bliver løst eller ej. Men det er oplagt at klare dem sammen med resten af gruppen eller eksempelvis det lokale erhvervs- og foreningsliv. Hvis du en dag ikke længere kan eller vil tage dig af de opgaver, der følger med at eje en hjertestarter, kan du overdrage dem til en anden. Eller du kan tage kontakt til Hjerteforeningen, så vi kan finde en løsning sammen. Det vigtigste er, at din hjertestarter ikke står i hjertestarterregistre, uden at den virker. Hvis du har spørgsmål til det at få en hjertestarter, så skriv til landsuddeling@hjerteforeningen.dk

Med venlig hilsen
Hjerteforeningen”